Ting 6: Mad

Velkommen til ting 6, som handler om mad og drikke.

Der findes efterhånden lige så mange apps med opskrifter, som der findes kogebøger. Både i Danmark og i udlandet er madlavning stadig utrolig populært, den ene madtrend afløser den anden. I denne uge kigger vi lidt nærmere på nogle af de bedste gratis danske mad-apps, der kan gøre hverdagen i køkkenet lettere.

 

gocookI app’en GoCook er der masser af opskrifter og trin-for-trin vejledninger til hvordan maden laves. Der kan søges på forskellige kategorier, og der er desuden et omfattende leksikon med beskrivelser af alt fra brissel til bagepulver. Derudover er der en hel kategori med videotutorials, der giver enkle vejledninger og forskellige køkkentips.

Det er Coop der står bag app’en, der er målrettet børn, men som bestemt også kan bruges af voksne eller familier.

 

for resten Der er i disse år stort fokus på madspild. Undersøgelser viser at hver dansker i gennemsnit smider 63 kg. mad ud om året, og det vil bl.a. forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad gøre noget ved. De har sammen med forbrugermagasinet TÆNK, Forbrugerrådet og Landbrug & Fødevarer derfor lanceret appen For Resten, der giver gode idéer til hvordan man kan omdanne sine madrester til nye, spændende retter. Appen gør det muligt at søge på forskellige madvarer, og man får derefter idéer til opskrifter hvor den valgte ingrediens kan indgå. Simpelt og en god måde at få ny inspiration til madlavningen på.

 

holdbarhed App’en Holdbarhed er som navnet siger en app, der giver en oversigt over forskellige fødevarers holdbarhed og hvordan de bedst opbevares. Praktisk hvis man pludselig bliver i tvivl om hvordan man bedst opbevarer frugt og grønt, eller hvis man står med en rest og ikke aner om den kan fryses. En simpel og overskuelig app.

 

 

 

Du kender det godt, man har været til en fest eller ude og spise og fået en rigtig god vin, og nu vil man gerne huske hvad det er for en. Det problem løser Vivino app’en. Vivino fungerer på den måde at man tager et billede af vinetiketten, og så henter app’en de oplysninger den kan finde om vinen som f.eks. pris, vurdering fra andre bruger og smagsnoter. I appen kan du også følge andre Vivino bruger eller dine venner og følge med i deres alkohol indtag;)

 

 

Aktiviteter

  • Hent 2 af de omtale apps
  • Søg efter spændende opskrifter og del din favorit på Twitter med hashtagget #rcb23mobileting.

 

Diskutér

Er apps i køkkenet smarte eller overflødige?

 

Extras

Har du svært ved at holde overblik over indkøbene? Så er der også hjælp at hente. Der findes masser af apps, der kan hjælpe med at holde styr på indkøbslisten, søg fx på shopping list eller indkøbsliste i App Store/Google Play.

Hvis du er tilbudsjæger, giver app’en eTilbudsavis dig mulighed for at læse tilbudsaviser og søge efter tilbud i nærheden. Prøv også app’en Chaser, som kan hjælpe med at finde det billigste sted at handle, ud fra din personlige indkøbsliste.

Mange supermarkeder har også deres egne apps, hvor man kan sammensætte indkøbslister, få idéer til opskrifter mm. Prøv fx Rema 1000, Føtex eller Netto.

Og hvis du ikke gider at lave mad, er der altid apps som Just Eat eller Hungry, der guider dig til take away i nærheden!